Katter er fascinerende dyr, og det er fort gjort å oppdage nye og merkelige fakter på din firbente venn. Her har du 8 artige fakta om katter du kanskj

Katter er fascinerende dyr, og det er fort gjort å oppdage nye og merkelige fakter på din firbente venn. Her har du 8 artige fakta om katter du kanskje ikke kjente til fra før.

1. De svetter under potene

Ja, det stemmer. Så neste gang du ser potemerker på gulvet etter den har stort sett vært inne hele dagen, er det et godt tegn på at katten har det for varmt.

2. Katter er som paraplyer

Det er lenge forsket på hvorfor katter bestandig lander på føttene. En av årsakene er at de bruker vindmotstand under kroppen ved de slår ut labbene og daler ned.

3. De kan drikke sjøvann

Ikke bekymre deg om katten får i seg sjøvann, de tåler dette veldig godt.

4. De tar knekken på hårballer selv

Det er bare tull å kjøpe godbiter som angivelig hjelper katten med å få opp hårballer i halsen. Dette gjør de enkelt og greit selv ved å spise gress.

5. De smaker ikke søtt

Hvordan forskere har funnet ut dette, aner vi ikke. Men de har kommet frem til at katter ikke kjenner søtsmak på mat.

6. De bruker halve livet på å vaske seg

Katter er veldig renslige dyr og har de det godt, så steller de seg ofte i løpet av dagen.

7. Maling er som meditasjon

De fleste vet nok at katter maler når de koser seg. Men de gjør dette også når de er stresset. Dette er tydeligvis en slags forsvarsmekanisme de har for å beholde roen i stressende situasjoner.

8. Gjør seg syk om den misliker noe

Kaster katten din opp om du har ukjent besøk i hus, eller nekter å spise? Enkelte katter kan reagere svært negativt på endringer i omgivelsene. Så mye at de faktisk kan gjøre seg selv syke av dette.