Katter er vanedyr, i liket med de fleste mennesker. De liker svært sjelden endringer i omgivelsene hjemme. Her er har vi listet opp vanlig årsaker som

Katter er vanedyr, i liket med de fleste mennesker. De liker svært sjelden endringer i omgivelsene hjemme. Her er har vi listet opp vanlig årsaker som du kan være oppmerksom på når du har katt i hus.

Fremmede

Er katten din kun vant til å omgås med deg hjemme, kan det være veldig skremmende for den å få ukjente besøkende i hus. Katten trenger noe tid til å tilvende seg nye personer, derfor er det viktig å si fra til gjester om å ikke gripe tak i, eller prøve å løfte katten på første besøk.

Overraskende lek

Skremmelek fungerer veldig dårlig med katter. De kommer fort i forsvarsposisjon, og kan i enkelte tilfeller kvesse klør. Enkelte springer vekk og gjemmer seg for de mest absurde ting. De fleste har vel sett denne videoen av katten som ble vettskremt av en agurk? Det var nok ikke agurken som var så skummel, men heller det at den kom så brått på som gjorde utslaget.

Fysisk avstraffelse

Gjør katten fra seg på områder den ikke skal, eller klorer opp møbler? Fysisk avstraffelse vil bare føre til mer stress og frustrasjon for katten, og vil til gjengjeld ofte eskalere problemet. Den vil også miste respekt og tillit til deg.