I denne artikkelen skal vi snakke om katter. Det første vi skal gå gjennom er hvordan vi kom i kontakt med dem, og hvordan de ble våre kjæledyr. Katter har egentlig ikke så veldig mange praktiske egenskaper – slik som hunder har, men de er fortsatt veldig populære å ha som kjæledyr. Vi skal se litt på grunnen til dette også.

[IMAGE=d0v8y7ddyBG9.jpeg]

Hvordan temmet vi katter?

[IMAGE=d8iSS4eCTqCt.jpeg]

Den arten av katt som vi holder i dag, er selvsagt utviklet fra en villkatt. Temmingen av katter skjedde for cirka 10.000 år siden. Dette var den tiden da mennesker sluttet å reise rundt, og startet å bosette seg for å kunne leve av jorden. På denne tiden var kattene mye mer nyttige enn hva de er i dag, det skyldes at de kunne jakte på gnagere for å holde produktene som vi høstet trygge fra skade.

[IMAGE=df2CR6eWBvKz.jpeg]

Katten har ofte blitt behandlet som et hellig dyr. Du har kanskje hørt at den gamle sivilisasjonen som var ansvarlig for å reise opp pyramidene i Egypt tilba dem som gudommlige. Du merker kanskje at selv i dag er internett fylt med bilder og videoer av katter.

I dag avler vi katter på lik linje med hunder, og det vil si at vi stadig får nye raser, og katter med nye egenskaper.

Hvorfor er kattene populære som kjæledyr?

Kattene er veldig populære som kjæledyr på grunn av en rekke forskjellige årsaker. For det første er de veldig søte å se på, og dette er et stort pluss når vi mennesker skal velge oss kjæledyr. Katter er veldig gode å kose med også, og de kan veldig ofte gjøre dagen vår litt lettere ved å holde oss selskap. Dette er gode grunner til å holde katter som husdyr, men hunder gjøre jo nesten det samme. Den største forskjellen er egentlig hvor mye vi trenger å investere i å passe på kattene våre.

De er også veldig kule å se på, spesielt måten de går og balanserer på. Katter er veldig fokuserte dyr, og dette kan være grunnen til at de har ni liv! Dersom du selv vil være smidig og kul som en katt kan du sjekke ut om du kan skaffe deg noen Tamaris sko.

Katter er veldig flinke til å ta vare på seg selv. Det vil si at vi trenger ikke å vaske dem like ofte, med tanke på at de kan vaske seg selv ved å bruke tungen sin. De er også veldig selvstendige ellers, du trenger for eksempel heller ikke å gå tur med dem like ofte som med en hund. De spiser og drikker mindre, og man kan egentlig bare slippe dem ut og la dem lufte seg selv.

Katter kommer nok til å være med oss en stund fremover.