Det er ikke bestandig lett å forstå seg på kattens oppførsel rundt deg. Enkelte ganger forveksles tegn på trivsel med at katten føler seg truet eller

Det er ikke bestandig lett å forstå seg på kattens oppførsel rundt deg. Enkelte ganger forveksles tegn på trivsel med at katten føler seg truet eller er syk. Her er 3 misoppfatninger som er ganske vanlige for folk flest.

  • Steller seg ofte:

Et godt tegn på at en katt har det godt, er at den vil se bra ut også. Om du synes katten din bruker vel mye tid med hodet i skrevet og tror dette gjelder plager i skrittet, må du tro om igjen.

  • Halen i været:

Ja, dette kan også bety at katten føler seg truet. Men om halen står opp og har en svak bøy på tuppen, og rolig kroppsholdning ellers, betyr det at katten trives med den hun har i nærheten. Skyter den ryggen i været i tillegg, ja da er det bare å springe!

  • Store pupiller:

Mange tror at når katten ser på de med store pupiller og står stille, da er de er klar til å angripe. Men dette skjer også i tilfeller hvor den gir deg positiv oppmerksomhet og vil følge med på hva du foretar deg.