Å få et nytt familiemedlem i hus, er som regel veldig spennende. Men det kan også bli en strevsom affære om du ikke planlegger noe i forveien. Kattung

Å få et nytt familiemedlem i hus, er som regel veldig spennende. Men det kan også bli en strevsom affære om du ikke planlegger noe i forveien. Kattunger er lekne og spenstige fra dag 1, og trenger mye tid sammen med deg i begynnelsen for å bli kjent med de nye omgivelsene. Her er noen tips som forhåpentligvis hjelper deg noe på vei.

  • Gi mye kos

Ønsker du at katten skal være mer kosete med deg, må du sørge for å trene den opp i tidlig alder. Tilbring mye tid med katten på fanget og berøre den gjerne på ømfintlige plasser som under potene. Dette vil gjøre jobben mye enklere for deg når du skal begynne med klipping av klør. Husk å ikke lage for mye lyder som minner om kattelyder. Å si hysj til en kattunge kan ofte minne om fresing, noe som vil føre til at den føler seg utrygg rundt deg.

  • Lek

Kattunger er veldig lekne, så gjerne ha noe leker tilgjengelig som den kan bruke klørne på. Om ikke, kan det gå hardt utover møbler og annet inventar. Gjerne bruk tid sammen med katten under lek også, og få den til å bruke alle deler av kroppen. I likhet med mennesker lærer kattunger mye om sosialisering og bevegelse gjennom lek.

  • Få ormekur tidlig

Det er viktig at du besøker en veterinær og tar ihvertfall et par ormekurer i tidlig alder. Det er ikke uvanlig at kattunger har orm. Dette får de gjennom morsmelken. Slike parasitter kan også fjernes ved bruk av medisiner når de er cirka 6 uker gamle. Avføring bør sjekkes et par uker etter medisinering om det fortsatt er ormer i kroppen.

Tegn på sykdom

For å oppfatte sykdom i tidlig stadiet, må du følge med på kattens adferd. Om kattungen virker sløv og sover mye uten mye lek, kan dette være et tegn på at kattungen ikke har det så godt. Om den ikke vil ta til seg mat, bør du oppsøke veterinær snarest. Dette er svært skadelig for kattunger, og kan føre til leversvikt. Om du ikke har mulighet med en gang så sørg for at katten får i seg næring. Dette kan gjøres ved hjelp av en sprøyte inn maten i munnen. Bløt eller hakk opp maten, og sørg for å gi passelige doseringer ved innsprøyting.