Norsk skogkatt har eksistert i lange tider, og det er vanskelig å si hvor katten opprinnelig kommer fra. Det spekuleres i at kattene ble brakt til Nor

Norsk skogkatt har eksistert i lange tider, og det er vanskelig å si hvor katten opprinnelig kommer fra. Det spekuleres i at kattene ble brakt til Norge under vikingtiden fra enten Tyrkia eller Russland, da rasene i disse landene er svært lik vår norske. Ettersom denne mystiske store katten også dukker opp i norrøne fortellinger, har de antageligvis eksistert på norsk jord i godt over 1200 år.

Personlighet

Denne katten er av den reserverte typen. Norsk skogkatt trives godt for seg selv og ute i naturen, men den kan gjerne ligge i fanget om den har god tilknytning til eier. Fremmede derimot, får som regel ingen varm velkomst og den vil helst ikke være i nærheten av barn om den ikke er vant med dem fra ung alder av. Ellers er de fantastiske klatrere og elsker jakt.

Stell og pleie

Norsk skogkatt har en tykk og lang pels, så du må jevnlig børste ut floker og vaske katten. Om ikke kan den fort få ubehagelige floker og grobunn for insekter. Er de ofte ute i skog og mark, er det viktig å se etter flått. Klipping av klør kreves sjelden om katten er mye ute, for da vil den nok gjøre mye av jobben selv. Men sjekk likevel jevnlig om klørne har behov for å kuttes.