Når du hører ordet Bengal, tenker du ofte på store, ville tigere. Dette er ikke langt ifra sannheten om denne spennende katterasen. Den ble først intr

Når du hører ordet Bengal, tenker du ofte på store, ville tigere. Dette er ikke langt ifra sannheten om denne spennende katterasen. Den ble først introdusert på 1960-tallet, da forskere parret en asiatisk leopard med en vanlig huskatt. Denne krysningen var ikke perfekt før på midten av 1980-tallet, og har siden den gang kun blitt avlet med andre Bengalkatter. Rasen er selvfølgelig tam, og kan bli et flott familiemedlem. Men når du ser katten i aksjon med den definerte muskulaturen, høye kinnben og de mørke ringene rundt øynene, minner den mye om et ekte rovdyr.

Personlighet

Begalkatten er absolutt ikke for sofaslitere. Denne nysgjerrige rasen liker å finne på ablegøyer, leke og utforske hver eneste krok i hjemmet. Ute vil den gjerne jakte og kommer gjerne hjem med spennende fangst for å imponere deg. Den liker å lære nye ting, og er en rase du godt kan trene opp til å gå i bånd om du ikke har mulighet til å slippe den fri i området du bor. Men dette er selvfølgelig ikke en ønsket situasjon for en slik katt som har rovdyret i seg og vil utforske og jakte på egen hånd.

Pleie og stell

Bengalrasen har en nydelig pels som glitrer når lyset slår mot den. Pelsen er kort, og har et flott marmormønstret pels i oransje med mørke flekker og striper. Den har runde, store øyne og spisse ører som den bruker flittig til å registrere omgivelsene rundt seg. Når det gjelder stell av katten kan det være en fordel å gjøre dette til en lek. Er du i dusjen eller bader, er det ikke usannsynlig at katten hopper etter og vil være med.

Å klippe klør kan bli en strevsom affære om du ikke trener opp katten til å holde seg rolig i slike situasjoner. Ta heller å dele stellet over flere dager i noen få minutter, til katten vender seg til denne type aktivitet.

Særtrekk

Denne rasen passe fint for de som ønsker en aktiv og leken katt. Begalkatten er veldig nysgjerrig på omgivelsene sine, og utforsker alt på bakken og i høyden. Så er du av typen som er livredd for knuste vaser eller antikviteter i hjemmet, bør du tenke deg om flere gang før du skaffer deg en begalkatt i hjemmet.