Britisk korthåret er en veldig populær rase, og har eksistert siden den ble introdusert i England i 1. århundre e.Kr. Mange forskere spekulerer i om d

Britisk korthåret er en veldig populær rase, og har eksistert siden den ble introdusert i England i 1. århundre e.Kr. Mange forskere spekulerer i om de stammer fra huskatter i Egypt som ble brakt til England da romerne invaderte de britiske øyer. Men etter de to verdenskrigene var rasen så godt som utryddet. De eksemplarene vi finner i dag, er i utgangpunktet en blanding av flere raser. Med flere vellykkede avlingsforsøk opp gjennom årene, har denne katterasen bestått og lever i beste velgående. Det er også avlet fram en langhåret versjon som er en kryssblanding med perser.

Personlighet

Denne katten krever ikke oppmerksomhet hele tiden, og greier seg godt alene i lengre perioder på dagen. Dette er ikke en katt som liker å bli dullet med, men kan godt legge seg ved siden av deg i godstolen og kose. Det kan være noe forskjell i væremåte på hunn- og hannkatter. Der hunnkatten er mer reservert og skeptisk til fremmede, kan hannkatten være mer nysgjerrig og leken.

Stell og pleie

Ettersom den misliker å bli båret eller holdt fast, kan stell bli noe vanskeligere med denne rasen, spesielt når det gjelder klipping av klør. Her må du trene opp katten til å bli vant med din berøring, og ta korte økter i starten.