Bombayrasen skulle man tro stammet fra India. Men faktum er at katten er opprinnelig fra USA, og ble resultatet av kryssavling mellom burmeser og amer

Bombayrasen skulle man tro stammet fra India. Men faktum er at katten er opprinnelig fra USA, og ble resultatet av kryssavling mellom burmeser og amerikansk korthåret. Nikki Horner er navnet på avleren som har æren for denne lekre, silkesvarte rasen som ble avlet på 1950-tallet. Rasen ble godkjent av CFA i 1978, noe som betyr at det tok 28 år før rasen ble anerkjent og fikk navnet Bombay.

Personlighet

Bombay katten liker å være midtpunktet i familien, og søker bestandig oppmerksomhet. Den går fint sammen med barn, og har et avslappet gemytt. Bombaykatten er nok ikke så glad i norsk klima, og vil nok søke etter det varmeste stedet i huset for å oppholde seg. Denne liker seg godt inne og kose seg foran en varm peis, eller i fanget med pledd. Katten passer fint å ha i en leilighet, da den har lavt støynivå.

Pleie og stell

Bombaykatten kan minne veldig om burmeseren, men den har lengre ben og kroppen er mer avlang. Den har en veldig tett og korthåret pels, som er enkel å stelle. Som regel holder det med børsting annenhver uke.

Bombaykatten har et flatt ansikt, og kan i enkelte tilfeller utvikle pusteproblemer i oppveksten. Vær oppmerksom på dette, og få katten undersøkt av veterinær om du mistenker at katten har vanskelig for å puste. Det er veldig viktig å passe på matinntak til denne katterasen. Den har storemuskelgrupper som trenger energi, men sørg for at den får et balansert kosthold da den kan fort bli fet.

Særtrekk

Sørg for at katten har et varmt sted å oppholde seg i hjemmet. Den vil føle seg mer avslappet og til stede når den får varme og ikke minst oppmerksomheten den krever av deg. Perfekt for de som ønsker seg en kosekompis på fanget.