I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvordan det er å ha katter som kjæledyr. Det første vi skal gjøre er å se litt nærmere på kattenes historie og hvordan vi “temmet” kattene til å bo sammen med oss som husdyr.

[IMAGE=bXKvqwesQJcF.jpeg]

Det er mange som mener at katten temmet seg selv til å bo sammen med oss mennesker. Dette er veldig interessant fordi det sier noe om mentaliteten til katter, og hvordan den fungerer. Hunden for eksempel den har forandret seg på veldig mange forskjellige måter, og vi har selvsagt også hjulpet til med det gjennom bevisst avling av dyret. Katten derimot har gått gjennom få forandringer siden den startet å bo med oss mennesker. Dette sier altså at den etter veldig mange generasjoner ikke har skiftet mening om hva vi mennesker skal brukes til når det gjelds utviklingen for kattens del. Alt vi tilbyr er mat, husly og beskyttelse, mens katten selv ikke nødvendigvis ikke gjør så altfor mye for oss lenger.

[IMAGE=bKItufcO2i2d.jpeg]

Før i tiden så kunne den faktisk bli brukt på et praktisk område som for eksempel til å fjerne skadedyr fra området vi bor på. På denne måten så kunne vi spare maten fra å bli spist opp av disse skadedyrene, og katten fikk fanget seg en ekstra middag her og der. Nå til dags så beholder vi dette dyret nesten eksklusivt på grunn av at vi synes de er søte og gode å kose med.

[IMAGE=fqkdb2cRlKxN.jpeg]

Det er også mye mindre stell med katter enn det er med hunder, men likevel så kan det være mye som vi må passe på for at katten skal være så lykkelig som mulig. Husk også at når du skal passe på katten din så må du fortsatt passe på deg selv. Dersom du ikke gjør det så kan du pådra deg ting som artrose hofte eller lignende. Vær derfor oppmerksom på både deg og katten din.

Det er viktig at vi styrer med katten vår daglig, det første vi skal være klare over er at katten trenger å bli matet og tilbys vann hver eneste dag. Det er viktig at vi tilbyr en god mat, og rent vann. Derfor skal vi også vaske skålene som vi serverer mat og vann i så ofte som vi klarer.

Det vi kan gjøre i tillegg til dette, noe som er like viktig med tanke på daglige rutiner, er å prøve å lære opp katten til å buke kattedoen. Det viktigste du kan gjøre er å kanskje å begynne å lære opp katten din til å bruke doen så raskt som mulig, desto yngre den er, desto lettere blir det å lære den opp til dette. Dersom katten vil på do så kan du bare bære den og legge den i boksen, og repeter dette.