Når det kommer til å ha kjæledyr så er det overraskende mange fordeler, men i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvilke fordeler som finnes når du har en katt!

Det lærer barna ansvar

Hvis du har barn, så er det å ha en katt ganske spennende for dem, men samtidig så lærer det dem også ansvar. Vi anbefaler at du lærer barna dine hvordan de skal behandle katten, men også hva de kan mate den og når og ikke minst (kanskje den verste jobben) og tømme kattesanden. Dette gjør at barna lærer mer ansvar og at for å få det man vil ha, må man noen ganger gjøre ting man ikke har så veldig lyst til!

Det er godt for din mentale helse

Det er faktisk bevist at det å ha kjæledyr hjelper din mentale helse. Det er mange som vil kategorisere katten eller kjæledyret sitt som sin beste venn, noe vi forstår, fordi katten vil alltid være der for deg. Du vil utvikle et spesielt forhold til den og du vil kose deg ordentlig med den. Det å ha noen som er avhengig av deg, men samtidig ikke egentlig har noen forventninger til deg er noe av det beste med å ha et kjæledyr.

Katten er ganske selvstendig

I forhold til en rekke andre kjæledyr så er også katten ganske selvstendig. Den er flink til å finne ut av ting selv og kan lufte seg selv. Derfor er det mange som velger katter over hunder når det kommer til deres første kjæledyr. Det som er så fint med katter er at de er lojale til sine eiere og de kommer alltid tilbake. Katter er noen rare, men generelt sett fine dyr.

Har du blitt overbevist om å skaffe deg katt nå? Det håper vi!