En katt kan være et fantastisk selskapsdyr å ha i hjemmet. Mange som er enslige i dag, setter stor pris på et langt og godt vennskap med våre firbente

En katt kan være et fantastisk selskapsdyr å ha i hjemmet. Mange som er enslige i dag, setter stor pris på et langt og godt vennskap med våre firbente venner. Men husk at dette er et forhold som kanskje varer opptil 20 år fram i tid. Derfor er det viktig å tenke nøye gjennom din livssituasjon før du skaffer deg en katt.

En katt krever sin plass

Før du skaffer deg katt bør du først og fremst vurdere hvilken rase som vil passe best til din bosituasjon. Dersom du bor i en leilighet, så vurder en rase som trives godt innendørs. Enkelte raser har heller ikke noe imot å gå i bånd om du mangler store friluftsområder. Men det er ihvertfall viktig å tenke over om katten vil få nok mosjon.

En katt krever tid

En katt er ikke like tillitsfull som en hund. Det kreves en del tid før katten føler seg trygg på deg, spesielt med tanke på stell. Du må også være mer tålmodig med en katt. Blir du fort hisset opp om katten gjør uønskede ting, kan den fort miste tilliten til deg.

Krever mer husarbeid

En ny innflytter krever også mer arbeid for din del med tanke på opprydding og vasking. Katter er veldig rene dyr som vasker seg hele tiden, og mistrives i skitne omgivelser. En katt er også veldig nysgjerrig på sine omgivelser, og liker å utforske hele hjemmet. Det er derfor viktig å sørge for at hjemmet er trygt å ferdes i, uten mye rot og gjenstander som er farlig for katten.

Vær flink til å følge rutiner

Mat og mosjon er to viktige elementer for at en katt skal ha et langt og lykkelig liv. Du må passe godt på at den hverken får i seg for mye eller for lite mat. I tillegg må du kanskje ta deg fri fra arbeid eller andre aktiviteter for å ordne med ormekurer og vaksiner hos veterinær. Har du tid til dette?