Sommeren er en tid på året som kan være krevende for både mennesker og dyr. Heldigvis kan vi mennesker si ifra om vi ikke føler oss helt bra. Dyrene våre derimot, har naturlige instinkter som gjør at de ikke vil vise svakhet før de har det virkelig ille. Av den grunn er det svært viktig at vi tar visse forholdsregler om sommeren, og derfor vil vi gi deg noen enkle tips til hvordan du kan hjelpe katten din i sommervarmen.

Du har sikkert merket at katten din ikke drikker så mye. Det er svært viktig at den får i seg væske, spesielt på varme sommerdager. Hvis katten blir dehydrert kan den bli svimmel, uvel og sløv, og det kan i verste fall føre til at den besvimer. For lite væske kan også føre til nyresvikt hos katten din.

Før vi gir deg våre råd vil vi påpeke viktigheten av å ta kontakt med veterinær umiddelbart dersom du merker at katten din virker sløv og utilpass. Mange kvier seg for dette, da en veterinær koster mye penger. Har du forsikret katten din vil du bare behøve å betale en egenandel. Skulle du likevel være uheldig å ikke ha råd akkurat da, kan et lån hos centum være redningen for deg og katten din.

Tips for å hjelpe katten din i sommervarmen

Et kjølig hvilested

Du har sikkert sett at katten din elsker å ligge og sole seg. At den flater helt ut, midt i solsteken. Da har du kanskje fundert på hvordan den orker det, med all pelsen. Vel, det er ikke så sunt for katten. Foruten å bli solbrent kan den også få heteslag og bli dehydrert.

Pass derfor på at katten din alltid har et kjølig sted å flykte til. Den må alltid ha tilgang til skygge, og det aller beste er om den har tilgang til en katteluke, slik at den kan gå inn. Om du ikke har det, bør du ha en tilpasset plass der det alltid er skygge.

For å unngå solskader kan du smøre katten din med solkrem. Pass da på at du kjøper en solkrem som er tilpasset katter, da produktene for mennesker kan være skadelig for den.

Kjølematte

Du får kjøpt kjølematte til hund, men den kan også brukes til katten din. Katter er jo ikke så glade i å bade, og da kan en kjølematte være til god hjelp. Det fine med kjølematter er at de kjøles langsomt ned når katten din legger seg på dem. Det blir altså ikke et kuldesjokk for pusen. Kroppsvarmen tas opp i matten og spres ut gjennom de stedene på matten som ikke er dekket av katten. Et alternativ til kjølematte er å legge et fuktig håndkle på gulvet som katten kan legge seg på.

Isbiter

Katter liker også is, om enn en litt annen type enn oss. Prøv med en vanlig isbit. Det kan hende katten vil elske å leke og slikke på den. Du kan også forsøke å smakstilsette isbitene med fruktbiter som er bra for katter, eller fisk, kjøtt eller godbiter.